Edradour Ballechin

Edradour v dedinke Pitlochry  sa hrdí titulom najmenšia pálenica v Škótsku. Pracujú v nej traja  ľudia na zariadení prevažne  pochádzajúcom z čias  jej založenia pred 150 rokmi.  Za týždeň vyprodukuje  12 sudov whisky.

Ballechin je dymová whisky, takže bude chutiť všetkým priaznivcom nápojov z Islay. Podľa niektorých je podobná Ardbeg 10YO, možno trochu Ledaig 10YO ale menej slaná,  menej dymová ako Laphroaig.

Prvý krát sa objavila v lete 2014. Dozrievala v sudoch po Oloroso sherry a po bourbone.

Vôňa:  dymová, sladká, bylinková. Niečo ako mandle v cukre a vôňa trávy po daždi.

Chuť: rašelina, dym cez ktorý začne prerážať sladkosť až skončí pri vôni zelene, asi ako marcipán a čersrtvo pokosený trávnik.

Chvost:  stredne dlhý, sladký a dymový, bez rašeliny.  Voní po bazalke, tymiane a údenej šunke.