Bruichladdich Port Charlotte

Rada whisiek Port Charlotte  z pálenice Bruichladdich  je pomenovaná po zaniknutej pálenici  LochIndaal. V mestečku Port Charlotte vzdialenom 2 km od Bruichladdichu fungovala táto pálenica 100 rokov  (1829-1929).

Whisky destilovaná výlučne zo škótskeho jačmeňa je kombináciou rašelinového dymu o sile 40 ppm a elegantných, komplexných kvetinových tónov , ktoré dávajú liehu destilačné prístroje pomalou destiláciou v Bruichladdichu. Alkohol dozrieva  na whisky v skladoch zaniknutej pálenice a po nariedení pramenitou vodou  v fľaškuje opäť v pálenici Bruichladdich.

Vôňa: najprv je cítiť rašelinový dym a búrku nad Atlantikom.  Potom prichádza vo vlnách jód, plátno nasiaknuté morskou vodou, rozbité mušle na pláži, obhorená doska z vraku lode, čierne korenie, paprika, koža. V ďalšej vlne je cítiť vanilku, figy, datle, hrušky, slad, drvené orechy.

Chuť: nádherná kombinácia sladkého a dymového zaplavia  na podnebie ako vlny oceánu pláž. Plná komplexná chuť, kde rašelina, dym a sladkosť sladu sú kombinované s čerstvosťou mora, hĺbkou karamelu a  vanilkou.

Chvost je dlhý a príjemný.