Laphroaig PX Cask

Počas zretia whisky boli použité  tri druhy sudov a každý dal whisky iné príchute a charakter, počnúc normálnymi sudmi po americkom  dube, cez menší quarter cask, tiež z amerického dubu a na záver Pedro Ximenez sherry v európskom dube.  Záverečné zretie v sudoch po sherry  dodáva whisky bohaté sladké tóny, ktoré dopĺňajú rašelinovo-dymový charakter Laphroaig. Už z fľaše sa rinie sladká vôňa sultánok, hrozienok, sladkého drievka a iba stopa dymu. Po pridaní pár kvapiek vody do pohára sa objaví vôňa marcipánu a mandlí, orechov a množstva zrelého ovocia a opäť len slabý závan dymu. Chuť pripomína masívny výbuch rašelinovej chuti  zmierňovanej sherry. Pridaním kvapky vody ustupuje chuť rašeliny a do popredia sa dostáva sladká chuť sherry, ale suchá chuť rašeliny zostáva stále prítomná. Suchý chvost pozostávajúci z  rašeliny a chuti sherry dubu.