Edradour Ballechin
Edradour v dedinke Pitlochry sa hrdí titulom najmenšia pálenica v Škótsku. Pracujú v nej traja ľudia na zariadení prevažne pochádzajúcom z čias jej založenia pred 150 rokmi. Za týždeň vyprodukuje 12 sudov whisky.
Ballechin je dymová whisky, takže bude chutiť všetkým priaznivcom nápojov z Islay. Podľa niektorých je podobná Ardbeg 10YO, možno trochu Ledaig 10YO ale menej slaná, menej dymová ako Laphroaig.
Prvý krát sa objavila v lete 2014. Dozrievala v sudoch po Oloroso sherry a po bourbone.
Vôňa: dymová, sladká, bylinková. Niečo ako mandle v cukre a vôňa trávy po daždi.
Chuť: rašelina, dym cez ktorý začne prerážať sladkosť až skončí pri vôni zelene, asi ako marcipán a čersrtvo pokosený trávnik.
Chvost: stredne dlhý, sladký a dymový, bez rašeliny. Voní po bazalke, tymiane a údenej šunke.